5 Mayıs 2011 Perşembe

Ressam Mercan Dede’den “Âşıklar Kabilesi”


Daha çok müzisyen kimliği ile tanıdığımız Mercan Dede; “Âşıklar Kabilesi” sergisi ile karşımızda. Sanat hayatına ilk olarak resimle başlayan sanatçı kendi içsel seyahat serüvenin 15 yıllık  sessizliğini eserlerine aktardı. Ekavart Gallery’de sanatseverlerle buluşacak olan  “Âşıklar Kabilesi” belli bir coğrafya, kültür, milliyet ayrımı olmaksızın dünyanın her tarafında insanlığın gelişimi, mutluluğu için hayatlarını sevgi ve barışa adamış insanların hikâyesini anlatan bir proje. 

Sanatçının  hayata bakış ve yaşama tarzının doğal bir yansıması olarak; doğunun özellikle hümanist, sevgi ve enerji dolu perspektifinin renkle, ışıklar, görüntüler dünyasında açtığı yepyeni ve çağdaş bir görsel dili ifade ediyor. Sergide sanatçı; resim, baskı, fotoğraf, ses, video ve enstalasyon (yerleştirme sanatı) gibi çağdaş sanatın birçok malzemesini 5 yıllık bir çalışma sürecinin ardından ustalıkla birleştirerek görsel bir şölene dönüştürüyor. 

Sergi kapsamında yaklaşık 30 adet medya unsurundan oluşan ( resim, baskı ve fotoğraf) eser, ayrıca tasarımı sanatçı tarafından yapılmış özel bir bölümde gösterilecek bir video ve ses enstalasyonu (yerleştirme sanatı) ve 40 adet  sınırlı sayıda serigrafi baskı bulunuyor. Sanatçı sergi kapsamı boyunca sergiye eşlik edecek özel bir müziği ayrıca proje için tasarladı. 26 Haziran’a kadar görülebilecek olan sergide sanatçı belli günlerde sergi mekanında konuşma, workshop ve rehberlik vasıtası ile geniş kitlelerle hitap edecek interaktif bir sanatçı/ sanatsever buluşması gerçekleştirmeyi planlıyor. Ayrıca serginin öncesi ve sonrasını da kapsayan, sanatçının görsel sanatlar alanındaki kimliğini ve çalışmalarını anlatan bir dokümanter film projesi TV/internet ortamında gösterimi gerçekleştirilecek etkinlikler arasında.
Adres: Ekavart Gallery-Süzer Plaza Ritz Carlton Hotel Gümüşsuyu–İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder