7 Mayıs 2011 Cumartesi

RADAR: Moda Fotoğrafları ile Mert Alaş&Marcus Piggott

Bu bölümde bildiğiniz üzere her ay radarıma takılan konular ile karşınızdayım. Bu ay radarıma takılan konu ise moda fotoğrafları ile Mert&Marcus ikilisi. Bu ikiliyi tanımayanlara hemen anlatayım. moda dünyasında fotoğrafları ile adlarından son dönemlerde sıkça söz ettiren, yaptıkları çarpıcı projelerle moda fotoğrafçılığı tarihine adlarını yazdırma aday iki başarılı isim. 




1994’te İngiltere’de tanıştıktan sonra Kariyerlerine grafik tasarımı ile başlayan fotoğrafçılar dünyaca ünlü Vogue, W Magazine, Wallpaper gibi dergilere yaptıkları kapak çekimlerinin yanı sıra Chanel, Prada, Dsquared gibi ünlü markaların da kampanya çekimlerini yapıyorlar. 







Bugüne kadar Kate Moss, Madonna, Penelope Cruz, Gisele Bündchen gibi celebritylerle de fotoğraf çekimleri gerçekleştirdiler. Neredeyse fotoğraflamadıkları ünlü yok gibi. Siz de moda tarihine adlarını altın harflerle yazma yolunda ilerleyen yetenekli fotoğrafçıların hepsi birbirinden estetik ve artistik çalışmalarına bir göz atmalısınız.






Dipnot: Geçen haftalarda okuduğum bir dergiden de öğreniyorum ki Mert Alaş aynı zamanda bizi Avrupa’da  “Hakaan” markası ile temsil eden Hakan Yıldırım’ın moda şovunun koreografisinde de rolü üstlenmiş.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder