5 Mayıs 2011 Perşembe

Nev'den herkese ve her keseye antik eser

Nev Müzayedecilik' in 15 Mayıs Pazar günü düzenleyeceği antik eserler müzayedesi, ürün çeşitliliğinin yanında eserlerin herkese ve her keseye uygun olmasıyla da dikkat çekiyor. Antika eserler arasında günlük hayatta kullanılabilecek parçalar da bulunuyor.15 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Taxim Hill Hotel'de düzenlenecek olan müzayedede, klasik otomobil ve uçak aksesuarlarından fonograflara, askeri malzemelerden tekke işi eserlere, kudüm koleksiyonlarından güverte fenerleri ve laternalara, pikaplardan opera dürbünlerine çok sayıda tematik ürün açık artırmaya sunulacak. 


Toplamda 900'den fazla ürünün açık artırmaya çıkarılacağı müzayedede sergilenecek eserlerin tarihleri 1800'lerden 1970'lere kadar uzanıyor ve fiyatlar ise 50 liradan başlıyor. Müzayedede sergilenecek eserler arasında, içi fosilli neceften mamul, eski Türkçeyle ''Pertev" yazılı müzelik mühür, 1930'lar damgalı savaş pilotu deri şapka ve eldivenleri ile gözlüğü, 1800'ler sonu  ve 1900'ler başından 2 adet fildişi, 3 adet gümüş, 3 adet gümüş kaplama ve boynuz ile pirinçten toplam 10 adetten oluşan baston koleksiyonu dikkat çekiyor. Pastacılık, marangozluk, ayakkabıcılık, hamamcılık gibi meslek gruplarına özel aksesuarlar ile içki, sigara ve kahve gibi keyif kültürüne özel eserler, koleksiyonerlerin veya koleksiyon toplamaya başlayacak olanların ilgisini çekecek. 






Müzayedede açık artırmaya sunulacak eserler arasında en yeni tarihli olanı ise 1970'lerden kalma Rosita marka müzik seti. Tasarım kataloglarına giren ve çok az sayıda üretilen Rosita müzik seti özellikle döneme ilgi duyan müzikseverlerin gözdesi olacak.15 Mayıs Pazar günü düzenlenecek müzayedede açık artırmaya sunulacak eserler, 1-13 Mayıs tarihleri arasında Beyoğlu Turnacıbaşı Caddesi'ndeki Nev Müzayedecilik' de sergilenecek. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder