7 Mayıs 2011 Cumartesi

Biraz Müzik: BRAZZAVILLE

Solistleri David Brown’un pürüzsüz-sade sesi ve müziklerindeki akustik altyapıları ile insanın içine işleyen Brazzzaville, yeni albümleri “Jetlag Poetry” ile karşımızda. Her ne kadar ülkemizde satışı başlamayan albümünün çıkış tarihine kadar siz şimdilik Brazzaville’nin klasikleşmiş şarkıları ile yetinin.
Bugüne kadar çıkardıkları 9 albüm ile büyük başarılar elde eden grup Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip. Hatta grup İstanbul’u o kadar çok sevmiş olacak ki Portecho, Borusan Filarmonu orkestrası ve çeşitli Türk Müzisyenlerle bir işbirliği yaparak “Brazzaville in İstanbul” adında bir albüm yayınladı. 
Geçtiğimiz Ocak ayında da Eskişehir'de konser veren grubun konserini kaçırmaktan dolayı da hayli üzgünüm.  Ama onların albümlerindeki şarkılarını dinlemek bile bana yeter. Size bir tavsiye bahar günlerinin yaşandığı şu günlerde ruhunuzu Brazzaville ezgilerinin akışına bırakın. Ruhunuzu sarıp sarmalayan soundları ile sizi alıp başka diyarlara götürecek. Albümleri içerisinde özellikle Barcelona, Night Train To Moscow ve Peach Tree şarkılarını es geçmeyin. Kışın yorgunluğunu atmaya bire bir.
Dipnot: Türkiye’yi ve İstanbul’u çok sevdiğini her defasında dile getiren David Brown; Jesse James şarkılarına da İstanbul’da bir klip çekmişti. İstanbul Boğaz’ında David Brown’un cool halleri ile teknede çekilen klip tıpkı Brazzaville şarkıları gibi huzur etkisi yaratıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder