6 Mayıs 2011 Cuma

Beyoğlu’nun yeni sanat üssü: Salt

Beyoğlu yeni sanat galerisine kavuştu. İstiklal Caddesinde artışa geçen sanat galerilerine bir yenisi daha eklendi. Garanti Bankası’nın sanat faaliyetleri kapsamında Nisan ayında kaplarını açan Salt Beyoğlu ilk sergisinde iki çağdaş sanatçının eserlerini konuk ediyor. 


Bu iki sergi sanatçı kimliğinin yanı sıra düşünür, öğretim üyesi, yazar ve küratör olarak da üretime büyük katkıda bulunan Hüseyin Bahri Alptekin’in “Ben bir Stüdyo Sanatçısı Değilim” ve 2010/11 Ars Viva ödüllerine layık görülen Nina Canell, Klara Hobza, Markus Zimmermann ve Andreas Zybach’ın farklı deneysel üretim süreçlerini gösteren “Laboratuar”


Hüseyin Bahri Alptekin, Truque Truck, 1995/2005, (Michael Morris ile beraber çalışması Turk Truck’ın yeniden yapımı), Karışık teknik enstalasyon




Hüseyin Bahri Alptekin ve Michael Morris, Heterotopia, 1992, Karışık teknik enstalasyon

Ben bir Stüdyo Sanatçısı Değilim sergisini 7 Ağustos, Laboratuar sergisini ise 1 Haziran tarihine dek pazartesi dışında salıdan pazara ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Markus Zimmermann, Timberlake, 2008



Nina Canell, İsimsiz, 2011, Ekmek, beton (atölyeden görünüm, İstanbul)



Dipnot: Binanın tasarımı Ağa han ödüllü mimar Han Tümertekin’in imzasını taşıyor. Sanat merkezinin Eylül ayında ise kardeşi Beyoğlu Galata geliyor. Anlaşılan bizi yine sanat dolu günler bekliyor…
Adres: İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder