8 Nisan 2011 Cuma

Festival’e 1 Kala

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu sene 1-8 Mayıs tarihleri arasında 13.kez sinemaseverlerle buluşacak.
Birbirinden renkli ve değişik bölümlerin yer aldığı festivalin içeriği bu yıl da dopdolu. Sinema tarihinin unutulmazları bölümünde geçen yıl hayata veda eden Arthur Penn, Claude Chabrol, Alain Corneau gibi yönetmenlerin birer filmi yer alacak. Dünya Sineması Festivali bölümünde ise Berlin ve Venedik film festivallerinden ödüller kazanmış “The Turin Horse “ gibi filmlerin gösterimi gerçekleşecek.




Bu yıl festivalde “Serbest Bölge” adıyla da yeni bölüm bulunuyor. Bu bölümde alışılmadık öyküleri/anlatımlarıyla seyri zor filmler sinemaseverlerin karşısında olacak. Bu filmlerden öne çıkan isim ise İspanyol yapımı “Finisterrae.”


Her yıl “Onur, Sinemaya Emek ve Sinema Kültürüne Katkı” alanlarında  birçok ödülün verildiği festivalde Onur Ödülleri bu yıl oyunculuk alanında Ediz Hun ve Selma Güneri’ye, yönetmenlik alanında ise Erden Kıral’a verilecek. Türker İnanoğlu ve Mithat Alam ise “Sinemaya Emek Ödülü” alacak isimler arasında.






Film gösterimlerinin yanında “Sinema’da Sanat Yönetimi, Kamera Önünde Oyunculuk ve Senaryo Geliştirme” konularında atölye çalışmaları ve sinema dersleri de düzenlenecek.
Sinema Anadolu ve Cinebonus Espark sinemalarında gerçekleşecek olan gösterimlerin bilet fiyatları ise 3 TL olarak belirlendi. Herkesin film seyredebilmesi için bilet fiyatlarını makul seviyede tuttuklarını belirten Festival Başkanı Prof. Dr. Gülseren Güçhan; sinemayı, sinemada yeni keşifleri seven ve oyuncularla buluşmayı isteyen herkesi festivale davet ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder